PARAMARIBO- Commewijne 2020 is in 2011 gestart als initiatief vanuit Subisco, Suriname College of Accountancy, Intermed Group en het Districtcommissariaat Commewijne. Het evenement vond plaats op zondag 11 september 2011.

Als doel werd gesteld om het arbeidspotentieel in Commewijne aan te spreken middels wervingsactiviteiten, informatieverstrekking van onderwijsmogelijkheden en promoten van een ‘healthy lifestyle’.

De eerste editie van Commewijne 2020 heeft goed succes geboekt. Er hebben 35 deelnemers geparticipeerd in het evenement, en het heeft ongeveer 1500 bezoekers aangetrokken.

De tweede editie van Commewijne 2020 wordt dit jaar door het Districtscommissariaat van Commewijne en het Ministerie van Binnenlandse zaken, Nationaal Bureau Genderbeleid, georganiseerd. Het is de bedoeling om Commewijne 2020 tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Vanuit het motto “samen staan we sterk” werken de Districtscommissaris van Commewijne mevrouw, Ingrid Karta – Bink, en mevrouw Yvonne Towikromo, Interim Manager Nationaal Bureau Genderbeleid samen met een vrijwillige stuurgroep uit de gemeenschap om verder vorm te geven aan de tweede editie van Commewijne 2020 die zondag 23 september 2012 gehouden wordt.

Het doel van het evenement is om:

• Lokaal ondernemerschap te stimuleren.

• Het belang van de relatie “onderwijs en arbeid” te benadrukken en de informatie daarover beschikbaar te stellen aan de gemeenschap.

Immers “Kennis brengt welvaart!”

• Bijdragen aan de economische zelfstandigheid van vrouwen en mannen van het district Commewijne.

Commewijne 2020 is gericht op het bewustmaken van de lokale samenleving over o.a. de volgende thema’s: gender en gendergelijkwaardigheid, healthy lifestyle, studiemogelijkheden, lokaal toerisme, beroepsgerichte trainingsmogelijkheden (“lifelong learning”) en werkaanbod/mogelijkheden, ondernemerschap, landbouw, groente-, fruit- en sierteelt, bijen en aquacultuur, handicrafts, enz.

Dit jaar doen ongeveer 50 overheid en – niet overheidsinstanties mee.

De hele gemeenschap wordt van harte uitgenodigd om op zondag 23 september a.s. van 10.00 – 18.00u mee te komen genieten van de dag.

De Commewijne 2020 tweede editie wordt geopend met een formeel programma dat van 10.00 – 11.00u duurt.

Toegang tot het Commewijne 2020 evenement is gratis, en de dag zal worden ingekleurd met jaran kepang, muziek (South South West), drank en hapjes, en andere activiteiten voor jong en oud.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.