AMSTERDAM/PARAMARIBO, 3 sep – Het Suriname comité GMAP – Geen Moordenaar Als President – heeft, naar aanleiding van de verklaring van Mevin Linscheer dat Dino Bouterse niet in de Counter Terrorism Unit(CTU) zit, in een open brief aan de directeur Nationale Veiligheid gevraagd waarom Dino Bouterse dan wel overheidssalaris ontvangt.

GMAP zegt uit exclusieve en betrouwbare bron te weten dat Dino Bouterse, nadat hij in de leiding van CTU was benoemd, tot zijn arrestatie, op de ‘pay roll’ van de overheid stond. Volgens het comité staat ‘het betalen van salaris gelijk aan het formaliseren van een werkrelatie’. GMAP stelt ‘dat Linscheer nu een gekunstelde verklaring uitgeeft omdat Dino Bouterse, zoon van de president, in Amerika vastzit op verdenking van drugs- en wapenhandel en daarmee de CTU en Suriname compromitteert.’

Het Suriname comité wijst erop ‘dat niemand minder dan de president bij de CTU aanstelling van Dino Bouterse zei trots te zijn op zijn zoon en dat die tot de allerbesten zou behoren’. GMAP noemt de ontkenning van Linscheer dat Dino Bouterse in CTU zit ‘ongeloofwaardige en doorzichtige poging tot damage control’.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.