PARAMARIBO, 5 jun – Colombia is geïnteresseerd in de olievoorraden van Suriname. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is er in elk geval belangstelling voor gemeenschappelijke projecten. Er wordt al naar mogelijkheden gezocht voor samenwerking in de energiebranche. Het moet al binnenkort zover zijn.

Binnen enkele weken moet in Paramaribo een Colombiaanse delegatie arriveren. Het nationale Ecopetrol wil dan praten met vertegenwoordigers van Staatsolie. Ook andere mogelijkheden voor samenwerking worden bekeken. “Veiligheid staat hoog aangestipt en Colombia is daarin een belangrijke partner. We hebben besloten dat de politieautoriteiten nu rechtstreeks in contact met elkaar zullen staan”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

Voor Suriname is er alle belang bij een nauwere samenwerking. Het voornemen is het grensverkeer te versoepelen. Dit moet meer toerisme en investeringen stimuleren. Samenwerking met omliggende landen kan dan helpen de veiligheid erin te houden. Ook voor luchttransport en haveneconomie worden mogelijkheden bekeken. Samenwerking tussen de havens van Paramaribo en Cartagena is een optie. “We kijken hoe we het onderlinge handelsvolume kunnen vergroten”, aldus Lackin.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.