De acties van de Cebuma Werknemers Organisatie zijn inmiddels overgedragen aan de COL. Bondsvoorzitter Hugo Blanker zegt dat de COL de vicepresident heeft aangeschreven met het verzoek te interveniëren. De acties zijn niet opgeheven. Blanker zegt dat dit zal afhangen van het moment waarop de vicepresident de COL zal uitnodigen.
De organisatie heeft de minister van Financiën middels een schrijven reeds op de hoogte gebracht dat de acties zijn overgedragen aan de COL. Hiermee geeft de bond een duidelijk signaal dat hij het ministerie serieus neemt. Hij hoopt dat het ministerie op haar beurt de bond ook serieus neemt en respect voor de bond opbrengt. De bond zou donderdag ontvangen worden door de minister van Financiën, maar dat is niet gebeurd. Blanker zegt dat hij pas gisteren een uitnodiging van de directeur van het ministerie heeft gekregen. Hij vindt dit een zeer kwalijke zaak, omdat men vanaf maandag weet dat de bond in actie is.
Ambtenaren maken zich enorme zorgen over de uitbetaling van hun salarissen over de maand november. Zij hopen dat er gauw schot in de zaak komt. Velen hebben leningen bij de diverse banken en moeten uiterlijk op de 29ste voldaan hebben aan hun betalingsplicht. Zij hopen niet dat buiten hun schuld om zij renteboetes krijgen opgelegd door de banken.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.