PARAMARIBO, 13 okt – Pertajah Luhur, PL, is woedend om het stiekem stil leggen van het dijkproject voor Commewijne. In een brief aan parlementsvoorzitter vraagt de PL-fractie om een speciale vergadering van het parlement. De regering moet uitleg komen geven. Het door de vorige regering gestarte project is dringend nodig tegen het stijgende zeewater. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken ziet andere prioriteiten.

Er is geld nodig voor projecten elders. Eerder was al zes miljoen euro gelicht uit het door Nederland betaalde project. Dat geld ging naar het herstelwerk aan de oever van Paramaribo, de zogenaamde Waterkant. “De waterkant moet ook verder geüpgraded worden en ook andere plekken. We kunnen niet alle geld dat we hebben stoppen in de dijk van Commewijne”, zegt Abrahams. Volgens zijn ministerie wordt alleen de weg langs de oever verhoogd.

Commewijne heeft van oudsher last van instromend zeewater. De weg is vaker deels weggevreten, ook door ondeugdelijk beschoeiingswerk. Plaatselijke gemeenschappen konden daarom hun geluk niet op met de eindelijk permanente aanpak. De vorige regering reserveerde dertig miljoen euro uit de laatste restjes ontwikkelingshulp. PL zegt alle reden te hebben te vragen om een openbare vergadering “in het licht van de toenemende zorg bij de bewoners over hun bestaanszekerheid.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.