PARAMARIBO, 27 nov – De coalitie was niet uitgenodigd voor de bijeenkomst van EU-parlementariërs met de parlementaire oppositie. Dit zegt Ria Oomen, woordvoerder van de EEP-groep die de bijeenkomst organiseerde. Drie parlementariërs van de coalitie hadden nog gepoogd binnen te komen. Hen werd resoluut de deur gewezen en volgens Oomen was het hele incident niet nodig.

De coalitie wist vooraf dat alleen de BEP, Doe en het Nieuw Front welkom waren. Toch is getracht aan te zitten, wat achteraf meer weg heeft van opdringerigheid. Volgens Oomen was de bijeenkomst nodig om inzicht te verkrijgen in de democratische gang in Suriname. De coalitie had eerder al zijn zegje mogen doen tijdens een gezamenlijke bijeenkomst. Volgens Oomen is voornamelijk gesproken over de in april ingevoerde Amnestiewet.

De oppositie blijft die een onding vinden en een regelrechte inmenging is in het rechtssysteem. Met name het rechtsproces rond de Decembermoorden is verstoord. Ook over de politieke dialoog tussen een EU-delegatie en de regering is de oppositie niet tevreden. Volgens de Europese parlementariërs is er niets aan de hand met alleen met de oppositie willen praten. Het is de de werking van de democratie. Oomen noemt het “onwijs” van de coalitie om te willen inbreken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.