Het protest dat door Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), is bijna uitgeblazen. De eerste dagen van protesten hebben redelijk wat mensen aangetrokken. Maar, het waren lang niet genoeg om de stad lam te leggen zoals Hooghart had aangekondigd.

Verschillende malen werd door de actievoerders gelopen in het binnenstad. Onder andere bij het beeld van Kwakoe, op en rond het Sivaplein, in de Jodenbreestraat en langs het parlementsgebouw werd gemarcheerd. “Wo tap a her foto, Ik roep iedereen op om bij Kwakoe te verzamelen. Je kan nauwelijks brood kopen of taxi betalen. Dokter betalen is onmogelijk”, zei Hooghart, toen hij opriep tot een eerste protest. Hij had de leden van zijn bond opgeroepen om actie te voeren.

Ook anderen deden mee met de protesten. Zo waren Michael Sallons van de WOOW (Werknemers Organisatie van Openbare Werken) en parlementariër Stephen Tsang (NDP) op de been.

Maar, zoals Dagblad Suriname al eerder berichtte, de protesten van de CLO, gesteund door de NDP, hadden meer weg van gezellige theekransjes dan van de met de nodige bravoure aangekondigde grote protesten die Paramaribo lam zouden leggen.

Kortom, Ronald Hooghart heeft niets bereikt met zijn grote woorden en protestjes. Ze zijn verzand in gezellige onderonsjes, niets meer en niets minder. Dit soort ‘acties’ zal de regering Santokhi-Brunswijk geen ‘angst’ inboezemen, laat staan dwingen tot een ander beleid of inwilligen van eisen.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.