Clarence Seedorf naar Braziliaanse club Botafogo

Clarence Seedorf gaat voor de Braziliaanse club Botafogo voetballen. Hij heeft voor twee jaar getekend, meldt club voorzitter Mauricio Assumpção zondag op de Botafogo website. De 36-jarige Seedorf is volgens de club uit Rio de Janeiro de beste buitenlandse speler in het Braziliaanse voetbal.

Onlangs maakte de in Paramaribo (Suriname) geboren middenvelder bekend zijn aflopende contract bij AC Milan niet te verlengen. Seedorf speelde tien seizoenen bij de Italiaanse club. Hij wordt beschouwd als één van de succesvolste Nederlandse clubvoetballers aller tijden. Hij werd door Pelé in 2004 vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 beste spelers. Hij wordt vooral geroemd door het behalen van vier Champions League bekers, en hij is de enige voetballer ter wereld die de Champions League won met drie verschillende voetbalclubs.

Botafogo de Futebol e Regatas is een Braziliaanse sportvereniging uit Rio de Janeiro, met name bekend als voetbalclub. De naam Botafogo betekent “hij die het vuur ontsteekt”. De verwachting is dat Seedorf zaterdag officieel wordt gepresenteerd door de club.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.