Het Franse modelabel Zadig & Voltaire opent in 2014 in Parijs een wel heel exclusief hotel. Het modehuis heeft namelijk al aangekondigd dat Chinese toeristen er niet welkom zullen zijn.

De man achter Zadig & Voltaire, Thierry Gillier, heeft bekendgemaakt dat Chinese toeristen niet welkom zijn in het nieuwe, veertig kamers tellende hotel.

“‘We willen exclusief zijn en zullen een strenge selectie maken van hotelgasten”, zegt Gillier in de Daily Mail. “Er is immers veel vraag naar rust en privacy. We hebben er daarom voor gekozen Chinese toeristen te weigeren.”

Zijn woorden zorgen voor een enorme discussie op sociale mediasites in China. Vorig jaar was Frankrijk nog de populairste bestemming van de Chinezen. Meer dan 900.000 toeristen zouden het land toen bezocht hebben en tegen 2020 worden zelfs 4 miljoen bezoekers verwacht.

Chinese toeristen zouden vorig jaar voor zo’n 55 miljard euro aan luxe goederen hebben gespendeerd in de Franse hoofdstad.

Heel wat andere landen, zoals de Verenigde Staten en Denemarken, stellen alles in het werk om vermogende Chinezen aan te trekken en dat maakt de uitspraken van Gillier nog merkwaardiger.

Volgens insiders hebben luxueuze modehuizen echter weinig respect voor de nieuwe rijken. Enkelen beweren zelfs dat ontwerpers neerkijken op de Chinese consumenten, omdat zij volgens hen geen gevoel voor stijl hebben en willekeurig luxeproducten kopen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.