PARAMARIBO, 8 apr – Chinezen bouwen naar hartenlust in Suriname. Op zich zou dit geen probleem zijn. Maar de autoriteiten komen steeds meer tot het besef dat deze groep zich stoort aan god noch gebod. Er wordt naar eigen inzichten gebouwd, zonder dat de Surinaamse wetgeving wordt nageleefd. De overheid, met name het ministerie van Openbare Werken, OW, zit bijna met de handen in het haar.

Hier en daar wordt wel opgetreden, maar het effect is nihil. “Dit van de Chinezen ontwikkelt zich tot een maatschappelijk probleem. In de praktijk blijkt dat men steeds meer afwijkt van de bouwregels”, zegt OW-topfunctionaris Lloyd Kotzebue tegenover de Ware Tijd. Vaak genoeg wordt stiekem meer en anders gebouwd dan blauwdrukken aangeven. Ook na waarschuwingen en ingrijpen gaat het maar door. Ook worden panden uitgebreid zonder vergunning.

Het loopt zo uit de hand dat zelfs strafmaatregelen worden genegeerd. Ook als OW dus de bouw van een pand stopzet, wordt rustig doorgebouwd. Afdoende wettelijke instrumenten als boetes en opdrachten om illegale bouwsels te slopen, bestaan gewoon niet. OW beschikt ook nog over onvoldoende personeel en materieel. “Er is de afgelopen dertig jaar slecht geïnvesteerd in OW. Met een slecht draaiend apparaat hollen we achter feiten aan”, aldus Kotzebue.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.