GFC NIEUWS- Laat de nieuwe regering zo snel mogelijk zorgen voor een lagere wisselkoers van de Amerikaanse dollar en Euro. Dat zal heel snel tot gevolg hebben dat ook de prijzen in onze winkels naar beneden gaan.

Dat zeggen althans drie verschillende Chinese winkeliers in Paramaribo – Noord aan GFC Nieuws.

“Wij krijgen steeds te horen dat wij de oorzaak zijn van de hoge prijzen in onze winkels. Maar dat is een grote leugen die maar niet uit de hoofden te krijgen is van klanten. Het is de schuld van de hoge wisselkoersen, niets anders. Zodra de koersen omlaag gaan, zorg ik dat ook de prijzen direct naar beneden worden bijgesteld”, zegt de eigenaar van een zeer grote supermarkt.

Ook twee andere collega ondernemers uit dezelfde wijk zijn van oordeel dat veel Chinese winkeliers onterecht als oplichters worden bestempeld.

“Het gebeurt wel eens dat klanten boos worden bij de kassa om de hoge prijzen. Ze schelden soms ons uit en noemen ons oplichters, alsof het onze schuld is. Maar dat is absoluut niet zo. Het is de hoge koers en daaraan kunnen wij niets doen. Zodra deze nieuwe regeerders in staat zijn de koers omlaag te brengen, gaan ook onze tarieven direct benedenwaarts”, beloven ze.

Jennifer Atmo, voorzitter van de vrouwenbeweging van de G. Hering Internationale Foundation, zegt echter geen geloof daarin te hebben. Ze is van oordeel dat de winkeliers en importeurs vaker hebben bewezen hun prijzen disproportioneel te verhogen en moeilijk ertoe overgaan deze te verlagen.

“Als de koers 20 procent omhoog is gegaan, worden de prijzen vaak met 50 procent of meer naar boven bijgesteld. Het gaat geheid niet evenmatig omhoog. Winkeliers en importeurs maken dikwijls misbruik van de verhoogde wisselkoersen en blijven dat als argument gebruiken. Andersom is het zonneklaar dat bij koersverlagingen, de prijzen vaak op hetzelfde hoge niveau blijven gehandhaafd”, stelt de voorzitter.

Het bericht Chinese winkeliers: wisselkoers omlaag, prijzen in de winkels ook direct naar beneden verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.