China kampt sinds deze week met een verdubbeling in het aantal echtscheidingen, omdat vorige week de eindexamens op middelbare scholen zijn afgerond.

Dat meldt de Chinese krant Global Times maandag.

Ouders die niet meer samen verder willen, hebben tot nu de schijn hoog gehouden. Daarmee hoopten ze hun kind niet nog meer stress te geven in de aanloop naar de examens. Nu die voorbij zijn, merken rechtbanken in Peking een piek in het aantal scheidingen.

Het eindexamen is voor Chinese scholieren allesbepalend voor hun toekomst en niet zelden voor die van hun ouders. Een goede score betekent uitzicht op een betere baan en dus op een betere oude dag voor de ouders. Die leunen voor hun pensioen voor een belangrijk deel op hun kind.

Een rechtbank in Peking zegt vorig jaar in de 20 dagen na het examen 145 scheidingen te hebben uitgesproken. In de 20 dagen ervoor waren dat er slechts 38. Die trend herhaalt zich dit jaar.

Een andere rechtbank in de Chinese hoofdstad heeft zelfs speciale eindexamenvonnissen ingevoerd. Rechters daar weigeren een scheiding uit te spreken als een echtpaar een kind heeft dat eindexamen gaat doen.

Sinds 2008 heeft deze rechtbank om die reden 152 scheidingen geweigerd.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.