Chinese ondernemers uit verschillende branches in Nederland hebben in het kader van de viering van 165 jaar Chinese vestiging maandag een bezoek gebracht aan minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme. De investeringsmogelijkheden die Suriname biedt werden breedvoerig besproken. De delegatie, die verenigd is in de Benelux Tsung Tsin (Hakka) Associatie werd begeleid door Theo Chang, president van deze Associatie.

De Chinese ondernemers hebben tijdens deze meeting, duidelijk laten doorschemeren dat ze geïnteresseerd zijn in visproducten zoals verse vis, verse garnalen, visblaas en zoute vis. Ze willen namelijk in Suriname komen om te investeren in deze producten om die vervolgens te exporteren naar onder andere Nederland en China. Verder waren ook enkelen geïnteresseerd in de houtindustrie, horeca en mogelijke export van tropisch fruit en groente vanuit Suriname.

Minister Tsang, die zeer verheugd was met deze intenties, benadrukte dat er ook gekeken moet worden naar andere mogelijkheden die zullen ontstaan uit de olievondst in Guyana en mogelijk ook in Suriname. Gekeken moet worden naar meer investeringen om zo ook te kunnen voorzien in de behoefte van de regio.

Het onderdirectoraat Handel zal wat voorwerk doen en informatie over standaarden en etikettering opsturen en deze associatie in contact brengen met Surinaamse ondernemers, zodat er verdere samenwerking tot stand kan komen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.