Chinese winkeliers in Suriname zijn bang en gefrustreerd. Dat zegt de secretaris van de Suriname Chinese United Assiocation(SCUA), Stephen Tsang. Hij maakt zich zorgen over de vele berovingen van Chinese winkeliers.

Tsang bespeurt de laatste dagen weer een stijgende trend. Veel winkeliers zijn volgens hem het slachtoffer geweest van berovingen. Er wordt zelf niet ervoor geschroomd de ondernemers te mishandelen. De bezorgdheid is volgens Tsang groot.

Tsang is ingenomen met het optreden van de politie. Echter heeft het politieoptreden er niet in kunnen resulteren dat de criminelen hun daden staken. De SCUA roept de winkeliers op om zoveel mogelijk camerabeveiliging te plaatsen binnen en buiten hun zaak. Liefst zichtbaar, zodat de criminelen geen kans wagen.

Tsang wijst erop dat de mensenrechten van de winkeliers worden vertrapt. Hij hoort echter geen enkele mensenrechtenorganisatie hierover praten. “De winkeliers hebben ook rechten”. Tsang ziet graag dat mensenrechtenorganisaties in Suriname van zich laten horen in deze kwestie. De winkeliers voelen zich onveilig. De organisatie zegt het gevoel te hebben dat de winkeliers aan hun lot worden overgelaten. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.