Een Chinese vrouw woont samen met haar baby in een KFC-restaurant in Peking. De 28-jarige Jiang Danli weigert de hulp die de overheid haar aanbiedt. Ze vond in juli onderdak in de fastfoodzaak die 24 uur per dag geopend is.

Het verhaal van Danli heeft in heel wat inwoners van Peking het beste naar boven gehaald. Ze ontving al donaties en werd bezocht door mensen die haar voedsel, medicatie en andere benodigdheden voor haar baby brachten. Danli ging in Peking haar geluk beproeven, toen haar pleegouders haar uit hun huis zetten, omdat ze een kind had gekregen zonder gehuwd te zijn.

De vrouw schreef de lokale overheid regelmatig met de vraag naar een compensatie vanwege haar ex-vriend en zijn familie. Maar zij weigerden haar financieel te steunen. Sindsdien woont Danli dus in de KFC-zaak en ze is voorlopig niet van plan te verhuizen. Ze heeft naar eigen zeggen al eens in een opvangtehuis van de overheid gewoond en vond het daar zo vreselijk dat ze liever in een fastfoodtent verblijft.

De zaakvoerder van het KFC-filiaal liet weten dat hij Danli niet op straat zal zetten, aangezien ‘iedereen in onze winkel onze gast is’. ‘We hopen dat Jiang en haar dochter spoedig een normaal leven kunnen leiden’.

Beijing News onthulde dat Danli lang niet de enige is die in een fastfoodzaak woont. Aangezien de restaurants dag en nacht open zijn, zijn ze populaire toevluchtsoorden voor daklozen.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.