PARAMARIBO, 22 jul – Chinese investeerders zijn geïnteresseerd in het bouwen van woningen in Suriname. Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken, OW. Tijdens zijn recente bezoek aan China heeft hij gesproken met de investeerders. Binnenkort bezoekt een delegatie Suriname voor oriëntatie en verdere besprekingen.

Voor Suriname zijn zaken zo goed als rond. Er komt een fabriek voor voorgebouwde woningen en zelfs flats. “We zijn bezig een stuk terrein klaar te maken dat geschikt is voor de fabriek. Er zijn vrij invloedrijke personen, kapitalisten, die bereid zijn te investeren in Suriname, in elk geval woningbouw en sportaccommodaties”, zegt Abrahams tegenover ATV. De regering wil nu vaart zetten achter het woningbouwprogramma. Dat loopt al behoorlijk achter.

President Desiré Bouterse had achttienduizend woningen beloofd. Die zouden gebouwd worden gedurende deze regeertermijn. Met bijna twee jaar regeren achter de rug, zal het er niet meer van komen. Volgens Abrahams zullen toch aardig wat huizen worden gebouwd om het tekort toch enigszins op te vangen. Het Chinese Dalian zal duizend opzetten. In samenwerking met lokale aannemers zullen nog eens ruim zeshonderd woningen worden opgezet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.