PARAMARIBO, 29 jun – De kans is groot dat Suriname als basis gaat dienen voor Chinese eindproducten. Volgens Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, zijn er vergaande afspraken gemaakt. Halffabricaten zullen verwerkt worden tot eindproduct. Chinese en Surinaamse ondernemers praten binnenkort weer,

Tijdens het bezoek van president Desisre Bouterse en delegatie zijn de eerste gesprekken gevoerd. “Het is de beodeling dat Suriname als een economische hub gebruikt wordt om zowel het Caribisch gebied als Latijns- en Zuid-Amerika te bereiken”, zegt Welzijn. Het idee speelt al lang en nu wordt er inhoud aan gegeven. Een Chinese delegatie komt binnenkort naar Suriname om verder te praten. Als er echt overeenstemming wordt bereikt, kan het echte werk beginnen.

Het kunnen verschillende projecten worden. Volgens Welzijn is er op meerdere gebieden belangstelling voor samenwerking. In Suriname wordt al lang gedroomd van een hubfunctie naar de regio toe. Bouterse heeft er zelfs één van de spillen van zijn buitenlands beleid van gemaakt. Bouterse en andere delegatieleden noemen de reis een succes. China heeft ook belangstelling voor grondstoffen, waaronder hout en mineralen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.