door Robin Rosario

PARAMARIBO–Chinese bouwvakkers en hun opdrachtgevers bezorgen het ministerie van Openbare Werken (OW) koppijn. Ze maken zich vaak schuldig aan het vertrappen van de bouwregels. Zo benutten ze 100 procent van een bouwperceel, terwijl de regel voorschrijft dat er ten minste een meter speling moet zijn aan alle kanten. Dit vertelt de directeur Bouwkundige Werken, Lloyd Kotzebue, aan ‘de Ware Tijd’.

Kotzebue haalt aan dat er in de wet geen sancties zijn opgenomen op overtreding van de bouwregels. OW kan daarom moeilijk een beslissing nemen als het bijvoorbeeld delen van een bouwsel wil laten afbreken zodat aan de voorschriften wordt voldaan.

De directeur Bouwkundige Werken spreekt van een maatschappelijk probleem vanuit de hoek van de Chinese ondernemers, die overal grote gebouwen neerzetten. OW zou volgens hem over een goed controle-mechanisme moeten beschikken om in voorkomende gevallen op te treden. Nu worden zaken nog afgehandeld door de bouwpolitie. Die laat bij overtredingen het werk stilleggen en de opdrachtgever komt dan bij het ministerie om een aansluitende vergunning aan te vragen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.