Op donderdag 28 maart 2013 heeft de nieuwe residerende ambassadeur van de Volks Republiek China, Z.E. Yang Zigang een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Raymond Sapoen van Handel en Industrie. Tijdens dit bezoek ging de ambassadeur in op de handelsrelatie met de Volks Republiek China, de investeringen die de chinezen doen in ons land alsook de integratie van de Chinese samenleving.

Minister Sapoen gaf aan dat de Volks Republiek China heel veel betekent voor Suriname vooral op het gebied van het handelsverkeer. “De ontwikkeling  die China brengt voor Suriname is  van eminent belang”. “Jammer dat de Chinese investeerder er eerder voor kiest te  investeren in de handelssector”. De bewindsman moedigde de ambassadeur daarom aan om de Chinese investeerders te interesseren om verder te investeren in de productie sector.

Ambassadeur Zigang zei dat het zijn missie is om de handelsrelatie tussen de Volks Republiek China en Suriname te versterken, een goede samenwerking te promoten op het gebied van handel, investeringen en cultuur alsmede het implementeren van het internationaal  beleid met de nadruk op Climate Change.Verder zal hij gekwalificeerde/ potentiële chinezen interesseren om  te komen naar Suriname om te investeren in de productie, agrarische en de bouwsector.

De ambassadeur moedigde de minister aan om handelsmissies te organiseren en deel te nemen aan de Trade Fair in China welke 2 keer per jaar plaatsvindt.Vervolgens  is de afspraak gemaakt tussen de Ambassadeur en de minister om een listing te maken t.a.v. technical assistance, trainingen die allemaal nodig zijn om  bij te dragen tot de versterking van de handelsbetrekkingen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.