De Chinese boer Chen Guanming heeft in twee jaar tijd op zijn riksja zo’n 60.000 kilometer van China naar Londen gefietst. Hij deed dat met maar één doel: de Olympische Spelen van dichtbij meemaken.

De 57-jarige Chen heeft er een enorme tocht opzitten, die niet geheel vlekkeloos verliep.

In de eerste landen – Maleisië, Thailand en Vietnam – moest hij acht keer per dag zijn kleren uitwringen omdat ze doorweekt waren van het zweet. In Thailand kreeg de fietsende boer te maken met overstromingen.

In Birma waren er vervolgens problemen met zijn visum, waardoor Chen moest omfietsen via de duizenden meters hoge bergtoppen van Tibet. Na het ook niet altijd even veilige Pakistan, Afghanistan en Iran kwam hij aan in Turkije, waar het -30 graden Celsius was. Vier dagen lang zat Chen ingesneeuwd voordat hij zijn reis kon vervolgen.

Onderweg hield Chen zichzelf in leven door pakketjes te bezorgen en hij vroeg mensen om donaties. Makkelijk was het niet, maar wel de moeite waard. “Londen is prachtig. De mensen zijn erg aardig voor me”, zegt hij tegen BBC. “Als ik terugkom in China, zal ik iedereen vertellen hoe beschaafd men hier is.”

“Ik ben een groot fan van de Olympische Spelen”, zegt Chen met gevoel voor understatement. Ook voor de volgende Spelen in Rio de Janeiro stapt hij op de fiets.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.