Live nieuws en radio streams uit Suriname!

China: ‘Internationale gemeenschap weet wie inbreuk maakt op soevereiniteit van anderen’

“De wereld weet wie echt de soevereiniteit schendt”: China haalde hard uit naar de VS na de toespraak van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence donderdag op het Hudson Instituut in Washington.

Pence had in zijn toespraak de Chinezen beschuldigd dat zij probeerden de tussentijdse verkiezingen in zijn land te beïnvloeden.

In lijn met het assertieve standpunt van Washington ten opzichte van China, maakte Pence gehakt van het beleid van Peking op elk gebied van handel tot maritieme geschillen in de Zuid-Chinese Zee.

Pekings ministerie van Buitenlandse Zaken benadrukte dat het zichzelf beschouwt als waarborger van wereldvrede en verdediger van de internationale orde.

Het ministerie verwierp de beschuldigingen dat China op de een of andere manier probeert te bemoeien in de interne aangelegenheden van de VS, erop wijzend dat het ‘geen belang’ heeft in de Amerikaanse machtsstrijd.

Het ministerie beschuldigde Washington ervan inbreuk te maken op de soevereiniteit van andere naties: “De internationale gemeenschap weet heel goed wie inbreuk maakt op de soevereiniteit van anderen, interfereert in de interne aangelegenheden van anderen en de belangen van anderen ondermijnt.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.