PARAMARIBO, 1 jun – China maakt geld vrij voor de bouw van vijfhonderd woningen op de oude plantage Richelieu, in Commewijne. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De bouw moet binnen enkele weken van start gaan. Over de financiering is onlangs overeenstemming bereikt.

Onduidelijk is nog of Chinese vaklui de huizen zullen bouwen. Bij vorige woningbouwprojecten is dit wel steeds zo geweest. Uiteraard gebeurde het steevast onder protest van de lokale aannemerij. Over de financiering is onlangs in China onderhandeld. Minister Ramon Abrahams vertoefde er met een delegatie. Gesproken is ook over wegen- en bruggenbouw en verdere ontwikkeling van de Surinaamse rijstindustrie.

Volgens Lackin is met name de aanleg van een snelweg besproken. President Desiré Bouterse beloofde al eerder een nieuwe snelweg naar de luchthaven te Zanderij. “Het streven is dat eind juni de bouw start van de eerste huizen te Richelieu”, aldus Lackin. Ook in andere dichtbevolkte districten moeten soortgelijke projecten beginnen. De oppositie grijpt vaker dankbaar naar wat gezien wordt als het falen dit soort projecten ook echt van de grond te krijgen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.