PARAMARIBO, 21 jun – Interesse van het Amerikaanse Chevron voedt de hoop op het vinden van grote hoeveelheden olie voor de kust. Chevron heeft de helft van de aandelen overgenomen in Surinaams zeegebied waar nu naar olie wordt gezocht. Het betreft twee ‘blokken’ waar Kosmos Energy bezig is. Voor Staatsolie is het neerstrijken van Chevron een veelbelovend signaal.

Het publiek bedrijf moest uiteindelijk toestemming geven voor de overname. De blokken zijn immers bezit van Staatsolie dat een productiedelingscontract heeft lopen met Kosmos Energy. “Er is goede hoop dat succesvol wordt geboord”, zegt Staatsolie-functionaris Wim Dwarkasing tegenover de Ware Tijd. Die hoop is er ook vanwege de aard van de overname. Kosmos Energy zal het boorwerk verrichten, dat nog binnen een jaar moet beginnen.

Chevron zal de olie naar boven halen als die ook echt gevonden wordt. “Deze overeenkomst stelt ons in staat om het potentieel van nieuwe projecten te ontwikkelen”, zegt Chevron-baas George Kirkland in een persbericht. Volgens het contract met Staatsolie mogen de twee maatschappijen dertig jaar bezig zijn. De boorkosten zijn voor hen. Als er olie gevonden wordt, moeten de opbrengsten worden gedeeld met het Surinaamse bedrijf.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.