Iconische parfums, zoals Chanel No.5 en Miss Dior, hebben een verbod boven het hoofd hangen. De damesgeuren bevatten volgens de EU-adviescommissie allergieopwekkende ingrediënten.

Een adviescommissie van de Europese Unie heeft ontdekt dat er 100 allergieopwekkende ingrediënten zijn die regelmatig worden verwerkt in verschillende parfums. De commissie is van mening dat deze ingrediënten Europese burgers in gevaar brengen en wil daarom nieuwe maatregelen invoeren om ze te beschermen.

De adviescommissie wil dat het ingrediënt boommos verboden wordt, één van de iconische sleutelingrediënten van onder andere Chanel No.5 en Miss Dior. Ze eisen dat fabrikanten allergieopwekkende ingrediënten vermelden op de verpakking. Daarnaast willen ze dat het gebruik van twaalf specifieke stoffen gereduceerd wordt tot slecht 0,01 procent. Een voorbeeld hiervan is citral, een ingrediënt uit citroen en mandarijn.

“Hoe meer natuurlijke ingrediënten je gebruikt, hoe meer kans op allergische reacties”, aldus Sylvie Jourdet, woordvoerder van de Franse vereniging voor parfumeurs. Natuurlijke ingrediënten als citroen, jasmijn en bergamot bevatten nou eenmaal allergenen.” Volgens haar is het einde van het parfum in zicht als deze maatregelen worden doorgevoerd, zo meldt Telegraph.

Verwacht wordt dat in januari 2014 de nieuwe regelgeving zal worden voorgesteld aan de parfumindustrie. Voordat dit zover is zal de commissie rekening houden met het economische belang van parfum en een onderzoek uitvoeren naar het aantal allergische reacties op parfum.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.