Celstraf Henk de G. voor misbruik in Suriname

PARAMARIBO, 17 okt – De beheerder van kinderhuis Lobi Blesi, De Nederlander Henk de G., gaat voor zes jaar de gevangenis in. De rechter beval onmiddellijke aanhouding wegens mishandeling en seksueel misbruik van kinderen. Het Openbaar Ministerie had vrijspraak geëist. De G. zat in de rechtszaal en is onmiddellijk aangehouden en afgevoerd.

Echtgenote en medebeheerder Hermien de G. bleef op vrije voeten, ondanks een veroordeling. Hermien de G. zou eigenlijk twee weken moeten zitten. Maar haar voorarrest duurde langer dan twee weken. Ze kreeg ook een voorwaardelijke straf van twee weken. Het Openbaar Ministerie had aangegeven te weinig bewijs te kunnen aanvoeren. De vermeende slachtoffers, allen kinderen uit het tehuis, hadden tegenstrijdige verklaringen afgelegd.

De rechter vindt dat het echtpaar zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan de misbruik en mishandeling. Met name Henk de G. ging niet vrijuit. Het echtpaar werd eind vorig jaar aangehouden. Een voormalige vrijwilliger beschuldigde hen van mishandeling. Kinderen zouden vaker worden geschopt en grof worden aangesproken. De politie verhoorde ook de kinderen. De verdediging overweegt in hoger beroep te gaan.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.