PARAMARIBO, 10 sep – De route Paramaribo- Cayenne – Belem wordt weer het domein van de SLM. Dit zegt Clyde Cairo, topfunctionaris bij de vliegmaatschappij. De SLM kreeg onlangs weer groen licht van de Franse regering. Dit gebeurt na ruim tien jaar boycot ten voordele van een Franse vliegmaatschappij. De SLM is blij.

De route via Frans Guyana naar Belem, in Brazilië, sluit naadloos op de bedrijfsplannen aan. “Wij willen ieder jaar een bestemming toevoegen aan ons vliegschema”, zegt Cairo tegenover de Ware Tijd. Eerder zijn al andere routes in de regio op het vliegschema geplaatst. De focus is onder andere op het aanbieden van tussenverbindingen. Links tussen Zuid-Amerika , het Caribisch gebied en Europa krijgen meer aandacht.

Na Belem wil het bedrijf ook de Braziliaanse steden Fortaleza en Sao Paolo aandoen. Dat past precis in het plaatje van de tussenverbindingen. “In Fortaleza woont een Nederlandse gemeenschap. We willen dan Amsterdam-Paramaribo- Fortaleza gaan vliegen”, aldus Cairo. Het is ook wat de link tussen Frans Guyana en Belem zo interessant maakt. In Suriname en het oostelijke buurland wonen nogal wat Brazilianen. Er lopen nu ook onderhandelingen met Chinese maatschappijen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.