PARAMARIBO, 28 nov – Parlementariër Carl Breeveld van eenmansfractie Doe vindt Nederland een hypocriete houding innemen. De EU-parlementariërs die een ontmoeting hadden met de oppositie, is dit ook te kennen gegeven. Nederland heeft aan de ene kant kritiek op de amnestiewet. Aan de andere kant worden relevante archieven voor langere tijd dichtgegooid.

“Heel duidelijk hebben we kritiek op de hypocriete houding van Nederland als het gaat om het gesloten houden van de archieven voor zestig jaar”, zegt Breeveld tegenover de Ware Tijd. Doe is tegenstander van de amnestiewet en stemde tegen in het parlement. Breeveld ziet de hypocrisie ook terug in de houding tegenover president Desiré Bouterse. Nederland en ook andere Europese landen prediken steeds over eerbiediging van democratische waarden en principes.

Het zijn dezelfde waarden en principes die Bouterse aan de macht brachten. De spiegel is de EU-parlementariërs ook zo voorgehouden. Echte gereageerd is er weliswaar niet. “Op deze zaken heeft niemand gereageerd, althans de Europeanen niet”, aldus Breeveld. Hij vindt het overigens ‘kinderachtig’ dat coalitieparlementariërs de ontmoeting niet mochten bijwonen. Aan de andere kant zou de coalitie er niet meer van moeten maken dan het is.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.