door Johan Donner

PARAMARIBO – Suriname zal volgend jaar het elfde Caribisch Cultuur en Kunstfestival (Carifesta XI) in ons land groots organiseren. Vandaag is dit tijdens een persconferentie officieel bekend gemaakt door de Carifesta  “Host Country Management Comité” (HCMC), onder leiding van Ivan Graanoogst. Deze  commissie is ingesteld door president Desi Bouterse en moet het elfde Carifesta festival in ons land conform nieuwe richtlijnen voorbereiden en groots organiseren.

Het komende festival zal ons land ruim 17 miljoen Surinaamse dollar kosten, volgens de opgemaakte begroting. Daarin is ook opgenomen een facelift van een historische binnenstad. President Bouterse vindt dat cultuur en cultuurontwikkeling in het integratieproces binnen de Caricom meer aandacht moeten krijgen. Er dienen ook zodanige acties vanuit de organisatie genomen te worden, zodat cultuurdragers zoals artiesten en kunstenaars een behoorlijke boterham kunnen verdienen aan hun activiteiten.

Dat heeft ons staatshoofd verschillende topdelegaties van de Caricom voorgehouden tijdens werkbesprekingen in de achter ons liggende periode, waarin hij ook de voorzittersfunctie bekleedde. President Bouterse heeft verder heel duidelijk aan de Caricom staatshoofden uiteengezet dat hij de verdere ontwikkeling van Carifesta ziet als het belangrijkste cultuurfestival van het regionaal blok.De voorbereiding en organisatie van Carifesta XI zijn daarom zeer belangrijk voor de Surinaamse regering.

De pers en andere genodigden kregen vanmorgen een uitgebreide presentatie van de commissie Graanoogst over haar werkzaamheden en de voorbereidingen. Ook niet Caricom-landen zoals Columbia, Cuba, Mexico, Venezuela, Brazilië en Argentinië zullen uitgenodigd worden om een afvaardiging te sturen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.