door Johan Donner

PARAMARIBO – De Host Country Management Committe (HCMC), onder leiding van Ivan Graanoogst en zijn plaatsvervanger, Cultuur directeur Stanley Sidoel zijn van plan om permanent economisch voordeel te bewerkstelligen voor ons land met de organisatie volgend jaar van Carifesta XI in ons land. “Na het festijn moet men terug blijven komen.” Dit was de boodschap van zowel Graanoogst en Sidoel gisteren in de Congreshal waar ruim 150 mensen uit de cultuur- en kunstwereld luisterden naar de vorderingen en de gedachtegang achter Carifesta XI.

Het HCMC, dat ondersteund wordt door een uitvoerend directieteam onder leiding van Sidoel is druk bezig met de voorbereidingen van het tiendaagse Caraïbische kunst en cultuurfestival. Carifesta XI is gepland va 16 augustus tot en met 25 augustus 2013. Branding, merchandising en marketing zijn belangrijke tools die gebruikt zullen worden om Suriname te profileren als toerist destination. Op deze wijze wil men dat Carifesta nieuwe stijl ons op lange termijn economisch voordeel blijft opleveren.

Een echt gedecentraliseerde viering van Carifesta XI en “Iedereen doet mee”, zijn de slogans van Paul Middelijn, die samen met een team van deskundigen, de artistiek organisatorische invulling van het festival in handen heeft. “Maar we zullen met medewerking van alle segmenten een goede beurt kunnen maken”, stelt de beroemde storyteller verder. Een ieder mag zich tot 15 oktober 2012 opgeven voor deelname. Men verwacht ruim 40 gastlanden uit de Caricom, het breder Caribische gebied, de Unasur en bepaalde aan Suriname gerelateerde Diaspora landen.

Naast de 1.500 artiesten wordt ook een meervoud daarvan aan toeristen verwacht. Voor Suriname is het een enorme uitdaging vanwege het veel omvattende logistieke werk en ‘de puntjes op de i’ die het geheel vereist.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.