De Carifesta XI subcommissie Para onder leiding van districtssecretaris Eric Grauwde.

door Johan Donner

PARAMARIBO/ONVERWACHT – De op donderdag 28 maart 2013 geïnstalleerde Carifesta XI subcommissie Para zal speciale aandacht moeten besteden aan het onderdeel ‘Indigenous Program’. Dit zei Stanley Sidoel, directeur van Cultuur tevens ondervoorzitter van de hoofdcommissie van Carifesta XI, die de installatie verrichtte. Ook zal, volgens hem, Para bij het organiseren van het gemeenschapsfestival moeten kiezen voor het thema ‘Inheemse Surinamers’, vanwege het feit dat de meeste inheemse dorpen voor komen in Para.

Behalve dat de Inheemsen een centrale rol moeten vervullen in dit district, betoogde Sidoel verder, is Para rijk aan meerdere kunst en cultuur uitingen, die ook teruggezien moeten worden in het programma van Carifesta XI. Het district Para moet Carifesta XI tot een groot succes maken, stelde Sidoel voor, omdat vanwege de daar gelegen internationale Johan Adolf Pengel luchthaven, de meeste mensen die deelnemen aan Carifesta XI als eerste kennis zullen maken met Para.

De Carifesta XI subcommissie Para wordt voorgezeten door districtssecretaris Eric Grauwde. Volgens Grauwde zal zijn team “met volle overgave een goede job doen. De nadrukkelijke opdracht van de hoofdcommissie zal goed ingevuld worden”, beloofde Grauwde. De commissie zal zo snel mogelijk een plan en een begroting opstellen. Carifesta XI wordt van 16 tot 25 augustus 2013 voor de tweede keer georganiseerd in geheel Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.