De Carifesta XI subcommssie Coronie onder leiding van DC Harold Sijlbing. Foto: JD.

door Johan Donner

PARAMARIBO/TOTNESS – De vijfde Carifesta XI subcommissie is op vrijdag 22 maart 2013 in het district Coronie geïnstalleerd onder leiding van districtscommissaris Harold Sijlbing. Vol enthousiasme maakte de burgervader van de gelegenheid gebruik om aan te kondigen dat Coronie een speciaal Kokosfestival zal presenteren gedurende Carifesta XI dat van 16 tot 25 augustus van dit jaar in geheel Suriname wordt gehouden.

Coronie staat bekend als kokosdistrict en heeft een rijke historie en diverse culturele uitingen waarbij de kokosvrucht en -plant centraal staan. De Coronaire hebben ook een rijke culinaire traditie met heerlijke gerechten waarin kokos wordt verwerkt. Tijdens Carifesta XI zullen in Coronie mogelijk ook de kokos culturele uitingen van andere Caricomlanden een verrijking brengen, stelde de DC. Hij benadrukte dat al bij Carifesta XI Coronie van de gelegenheid gebruik zal maken om zich te branden als bijzondere toeristische attractie met zijn kokosfestival.

Richenel Trustful en Humphry Hasrat, uitvoerende directieleden tevens leden van het Country Host Management Committee (HCMC) benadrukten beiden dat met Carifesta XI een leerschool moet worden voor elk district om jaarlijks hun eigen culturele festivals te kunnen organiseren. Trustfull legde de nadruk op de mobilisatie en betrokkenheid van jongeren aan wie als volgende generatie kunstenaars overgedragen zal moeten worden. Hasrat bemoedigde de commissieleden om de economische waarde van onze cultuur niet te onderschatten en deze aan te wenden als ontwikkelingsintrument.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.