PARAMARIBO, 17 aug – Carifesta XI is officieel aangevangen. Met veel toeters en bellen en vooral kunst is bewezen dat het culturele feest van het Caribisch gebied nog recht van bestaan heeft. President Desiré Bouterse en minister Ashwin Adhin van Onderwijs & Volksontwikkeling verwelkomden de gasten.

Volgens Bouterse heeft Carifesta aangetoond dat de culturen in de regio niet weg te denken zijn uit het leven. “Cultuur maakt een vast deel uit van ons leven”, aldus Bouterse. Hij gaf de garantie dat Suriname er alles aan gedaan heeft om Carifesta te maken tot het feest de verbondenheid. “Het feest waarbij we ons allen aan elkaar verbonden voelen. Cultuur is een belangrijke hoeksteen voor een gezonde samenleving. Zonder aandacht voor cultuur is duurzame ontwikkeling niet mogelijk.”

Adhin vindt dat cultuur gezien moet worden als drijvende kracht achter ontwikkeling. Het is daarom ook het centrale thema op Carifesta XI. De meeste delegaties zijn al aangekomen. De grootste is die uit Cuba. Na de opening met militair en politie defilé, dans en toneel, waren er afterparty’s op verschillende plaatsen in Paramaribo. Het festival loopt tot vijf en twintig augustus en wordt gevierd in het hele land.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.