PARAMARIBO- Het Caribbean Sea Jazz Festival vindt dit jaar plaats op 5 en 6 oktober rondom Cas di Cultura. Met warming-upconcerten en jamsessies kunnen bezoekers kennis maken met verschillende festivalartiesten. Ook is er volop ruimte voor dans, poëzie en kunst, meldt Migelda Lo Fo Wong.

Het festival belooft dit jaar een waar muziekspektakel te worden met de komst van salsaster Oscar d’Léon, de op Aruba geboren hiphopster Pete Philly en niemand minder dan souldiva Chaka Khan.

Het Caribbean Sea Jazz Festival heeft een beetje de sfeer van het ‘oude’ North Sea Jazz Festival in Den Haag en Saint Lucia Jazz. Dit jazzfestival was vanaf het begin een groot succes voor Aruba. Een goede mix van jazz, latin, soul, funk, salsa, hiphop en blues, die wordt gepresenteerd op diverse podia, heeft bewezen meer te zijn dan een cultureel succesvol festival.

Met het festival laat Aruba zien dat het eiland veel meer te bieden heeft dan alleen hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het ‘One Happy Island’ is al jaren het middelpunt van muziek, kunst en cultuur, waarbij internationale sterren het eiland aandoen.

Het Caribbean Sea Jazz Festival is een jaarlijks terugkerend tweedaags muziekfestival met bekende en minder bekende internationale en nationale (jazz)muzikanten.

Naast heel veel muziek, biedt het festival ook kunst en theater met het thema jazz. Het Caribbean Sea Jazz Festival werd op 18 en 19 augustus 2007 voor het eerst rondom het Cas di Cultura op Aruba gehouden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.