Home » Surinaams nieuws » Caravan pakt kampioenschap LSO

Caravan pakt kampioenschap LSO

Caravan is de nieuwe kampioen van de Livorno Sportorganisatie (LSO). Na een ongeslagen reeks van 20 wedstrijden is de ploeg van trainer Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen niet meer in te halen in de finaleronde. Het kampioenschap kwam na een zwaar bevochten strijd tegen FC ADO, uitgerekend de ploeg die Caravan de enigste nederlaag dit seizoen heeft bezorgd. Bij rust stond FC ADO nog voor met 1-0, maar na 90 minuten voetbal wees de stand 2-1 voor Caravan. Een defensieve blunder van Tjark Verbond maakte dat clubtopscorer Wendel Dors het kampioensdoelpunt scoorde voor Caravan.

In een eivolle Eddy Blackmanstadion begon Caravan zoals verwacht heel agressief. Met ‘lange ballen’ vanuit de verdediging probeerde men spits Wendel Dors in stelling te brengen. Trainer Arnold Ceder liet ADO in een verdedigende 4-5-1 formatie starten. Op een aantal schietkansen na, kon Caravan geen reële kansen creëren in de eerste helft. FC ADO verdedigde met man en macht. Via een counter kwam ze in de 40ste minuut op 1-0. Miquel Harderwijk bezorgde  Caravan-goalie Bryan Stuart met een machtig schot het nakijken.

In de tweede helft speelde FC ADO ietwat aanvallender, wat de wedstrijd ook aantrekkelijker maakte. Caravan speelde nu alles op alles, immers bij winst zouden ze voor het eerst in hun historie kampioen worden van de LSO Eersteklasse. Met een hoog tempo speelden ze de bal snel rond, waarbij Dors steeds het aanspeelpunt was. In de 64ste minuut kwam de gelijkmaker via Jermain MacDonald. Een afgeslagen bal werd weer in het gebied gebracht door Soeddessing Jagdew. Waar FC ADO steeds de buitenspelval opzette, ontglipte MacDonald en tikte de 1-1 binnen. De wedstrijd leek op een 1-1 gelijkspel te gaan eindigen, was het niet dat verdediger Verbond als laatste man te lang aarzelde met de bal. Hinkend op twee gedachten, in de zin van moet ik de bal wegtrappen of terugspelen naar de doelman, bleef hij te lang met de bal staan, waardoor Dors deze stal en meenam naar het ADO-doel. Met een simpele schuiver verschalkte hij doelman Helmut Beukenhout (2-1).

Niemand was na de wedstrijd zo blij als trainer Ramkisoen van Caravan. ‘Ik ga vanavond niet slapen’, schreeuwde hij toe, terwijl hij zijn spits Dors op zijn wangen kuste. ‘Ik ben al 20 wedstrijden ongeslagen. Dat is een prestatie voor deze ploeg’, zegt hij. Caravan, de ploeg van de Verlengde Welgedacht C, heeft uit de 22 wedstrijd tot nu toe slechts 1 verloren. Volgende week donderdag speelt Caravan haar laatste wedstrijd en wel tegen Vredenburgstar. Daarna mag ze de cup met de grote oren in ontvangst nemen.

In de U-20 klasse van de LSO heeft Jong Jivan Jotie met 9-2 gewonnen van Welgedacht C. Romario Misiedjan (6x), Amrish Baynath (2x) en Merjai scoorden voor Jong Jivan Jotie. Sjon Coutinho scoorde beide doelpunten voor Welgedacht C.