Home » Surinaams nieuws » Caravan ongeslagen kampioen Lidbondentoernooi

Caravan ongeslagen kampioen Lidbondentoernooi

Een seizoen van 33 wedstrijden, slechts 1 keer verloren en de laatste 31 wedstrijden ongeslagen. Dan mag je terecht een succesvol seizoen achter de rug hebben. De ploeg van Caravan heeft ongeslagen het 7de SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi gewonnen. In de finale won ze in het Andre Kamperveenstadion van de Albinese kampioen na het trappen van penalty’s met 4-2. Na een 2-1 ruststand voor Caravan, eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. In de 85ste minuut zag Wendel Dors van Caravan een strafschop van hem gestopt worden door de Papatam-goalie.

Het was eerst Papatam die scoorde.  Jason Yoosou bracht na een kwartier spelen de Albinezen op 1-0. Twaalf minuten hierna kogelde Wendel Dors de gelijkmaker binnen voor Caravan. In de 36ste minuut zette Dors met nog een treffer Caravan op een 2-1 voorsprong. In de 64ste minuut van de tweede helft, scoorde Johan van Geen de gelijkmaker binnen voor Papatam. Bij het nemen van penalty’s, was Caravan beter.

Zowel Caravan als Papatam zal komend seizoen uitkomen in de SVB Eerste klasse. Papatam was al eens in de topsectie eind jaren 90. Voor Caravan, de kampioen van de Livorno Sportorganisatie (LSO), is het voor het eerst dat ze kampioen werd van de LSO en in de topsectie zal uitkomen.