Door Johan Donner

PARAMARIBO – In het Wyndham hotel is er een capaciteitsversterkingsworkshop voor hulpverleners gehouden om huiselijk geweld tegen vrouwen terug te dringen. Het doel is ook om de Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen te helpen en te versterken bij het ondersteunen van initiatieven van de overheid om dit euvel adekwaat aan te pakken.

Het initiatief ligt in handen van Judith Brielle, vertegenwoordiger van het United Nations Bevolkings Fonds (UNFPA) en Francoise Barten van de Pan American Health Organisation (PAHO) in ons land.
\
Huiselijk geweld is een groot probleem in Suriname dat voorkomt onder alle lagen van de bevolking, zeggen de deskundigen op grond van onderzoekingen die hierover verricht zijn in ons land.

De PAHO wil de overheid ondersteunen in een systeem aanpak hoe het gezondheidszorg systeem toegankelijk kan zijn voor iedereen.

Vooral onder de hulpverleners hoopt de PAHO de vaardigheden en het bewustzijn te verhogen zodat er ook vanuit de gezondheidszorg extra hulp verleent kan worden om huiselijk geweld tegen te gaan.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.