PARAMARIBO- Uit cijfers van de afgelopen vier weken is gebleken dat de klantenstroom op het Bureau voor Burgerzaken (BvB) Latour des zaterdags ernstig tegenvalt. Daarom heeft de leiding van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) besloten om de zaterdagse dienstverlening bij het BvB Latour per 26 mei stop te zetten.

De reguliere openingstijden van maandag tot en met vrijdag blijven normaal gehandhaafd. Om de dienstverlening naar het publiek te verbeteren, startte het CBB op 3 maart 2012 een pilotproject. De kantoren aan de Jagernath Lachmonstraat en Combé werden des zaterdags opengesteld voor het doen van burgerzaken.

Door het grote succes van het pilotproject werd besloten om per 14 april de dienstverlening uit te breiden. Burgers kunnen vanaf die datum ook op de zaterdag een identiteitskaart laten maken op het kantoor aan de Lachmonstraat.

Bij de uitbreiding werd ook het Bureau Latour op de zaterdag opengesteld voor het publiek. Sinds 5 mei zijn ook de BvB’s van Centrum Paramaribo aan de Dr. Sophie Redmondstraat en de Indira Gandhiweg in het district Wanica op de zaterdag open voor burgers. Dit meldt het CBB in een persbericht.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.