Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Buza informeert samenleving over recente ontwikkelingen

Minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken heeft in een persconferentie de samenleving geïnformeerd over de recente ontwikkelingen, onder andere op bilateraal vlak. Hierbij is zij dieper ingegaan op de officiële bezoeken van de laatste tijd en heeft zij verslag gedaan over het buitenlands beleid tot en met december 2018.

Bij deze gelegenheid heeft de minister het belang van het aangaan van partnerschappen met gelijk gerichte landen onderstreept en de strategische ligging van Suriname benadrukt. Vandaar dat de regering Bouterse-Adhin dan ook bewust opzoek gaat naar gelijke partners, om indachtig te werken aan de realisatie van datgene wat is overeengekomen.

Recent heeft Suriname uit verschillende landen vertegenwoordigers mogen ontvangen. Functionarissen uit: India, Antigua en Barbuda, Frankrijk, de Verenigde Staten van Amerika, Serviё, Turkije en China hebben met Surinaamse autoriteiten van gedachte gewisseld over verschillende onderwerpen, waaronder de bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit, veiligheid, huisvesting, technische ondersteuning, volksgezondheid, onderwijs, cultuur, toerisme, landbouw, veeteelt en visserij, transport, diplomatieke ondersteuning, gemeenschaps- en capaciteitsontwikkeling.

Voor het verbeteren van de connectiviteit met Suriname zullen binnenkort de onderhandelingen voor een luchtvaartovereenkomst met Turkisch Airlines worden hervat, welke zullen moeten leiden tot het ondertekenen van een lang termijn overeenkomst.

Met Antigua en Barbuda wordt de mogelijkheid tot het opzetten van de eerste CARICOM enterprise in de rijstsector bekeken. Ook zullen de politieke consultaties regelmatig plaats vinden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.