Een delegatie van de Suriname India Chamber of Commerce and Industry (SICCI) heeft onder leiding van haar voorzitter, Nizaad Bissumbhar, een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle. Tijdens dit bezoek is besproken hoe SICCI, als private organisatie, kan bijdragen aan de bevordering van de economische samenwerking tussen India en Suriname.

SICCI heeft onder andere als doel, het bijdragen aan een betere benutting van bestaande en nieuwe economische samenwerkingsmogelijkheden tussen beide landen. Deze is in het bijzonder gericht op kleine en middelgrote ondernemingen, op basis van wederzijds respect en win-win.

Voor de komende periode zal SICCI zich voornamelijk richten op Solar, ICT, voedsel en landbouw, ondernemerschap, trainingen en opleidingen. De visie van SICCI is dat Suriname zijn economie kan ontwikkelen door optimale samenwerking met India en hierdoor een belangrijke rol kan vervullen in de Caraïbische regio.

De minister heeft SICCI gecomplimenteerd voor het genomen initiatief en wijst op de brugfunctie die het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met relevante ministeries kan vervullen, waarbij uiteindelijk de gehele Surinaamse samenleving hier baat bij zal hebben. Naast de specifieke door SICCI genoemde gebieden van samenwerking, noemde de minister ook mogelijkheden op het gebied van mijnbouw en ontwikkeling van diasporabeleid.

De kamer is geproclameerd op 4 mei 2018 en heeft haar eerste ‘Business Circle’ bijeenkomst in samenwerking met diverse ministeries, gehouden op 3 augustus.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.