Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) bracht samen met zijn directieteam een oriëntatiebezoek aan de werkzaamheden die te Zorg en Hoop worden uitgevoerd.

De buurtbewoners gaven aan ingenomen te zijn met het project dat uitgevoerd wordt door de aannemer Tjongalanga Suriname. De bewindsman was zeer tevreden met de reacties van de buurtbewoners. “Het is voor ons en natuurlijk ook voor de aannemer een stimulans om de werkzaamheden uit te voeren. Het geeft ons een trots gevoel en we merken dat het lukt om de verplichtingen vanuit OWT&C naar de samenleving toe na te komen”, aldus Chotkan.

Verder gaf hij aan dat de gemeenschap erop moet toezien dat al deze mooie projecten worden behouden. De OWT&C-minister benadrukte dat als men niet op een nette manier met hun vuil omgaat, het in het afwateringssysteem terecht komt, waardoor het ontwateringssysteem niet optimaal kan functioneren.

Volgens de bewindsman is de grote boosdoener de mens zelf, omdat men er zelf voor zorgt dat de kolken verstopt raken. Het vuil zal de weg naar de open en of gesloten riolering vinden, omdat die aangesloten is op de kolken langs de weg. Het is daarom van belang het vuil op de daarvoor bestemde plaatsen te dumpen. De rioleringswerkzaamheden voor het project zijn reeds afgerond.

De Phlox-, Stanvaste-, Paloeloe en de Hirasingstraat zijn reeds voorzien van een binderlaag, dit is de eerste asfaltaag. In de Rodhastraat moet het nutsbedrijf Telesur nog enkele aanpassingen plegen, waarna het ministerie haar werkzaamheden zal vervolgen. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zal het ministerie de komende week starten met het aanbrengen van de toplaag aan de Stanvastestraat.

Tijdens het bezoek van minister Chotkan viel het op dat er buschauffeurs zijn die zich niet aan de voorgeschreven regels houden. De Hirasingstraat komt niet voor in de route van de bussen, desondanks was er een aantal bussen zichtbaar in die straat. Minister Chotkan geeft aan dat deze kwestie zijn aandacht geniet en uiteraard zal worden aangepakt.

Het bericht Buurtbewoners Zorg en Hoop tevreden met infrastructurele werkzaamheden verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.