De 30-jarige bewoner M.B. werd in de vroege ochtend van donderdag 21 januari tijdens lockdown uren door de politie van Leiding gesommeerd haar feest stop te zetten. Echter weigerden de uitgenodigden de locatie te verlaten.

Via het Command Center werd er naar assistentie gevraagd, waardoor een gemengd team van de politie zich naar Sophia’s Lust begaf alwaar het feest gaande was.
Door het optreden van het gemengd team bestaande uit leden van Surveillance Midden, het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) en de Stootgroep Covid Team gelukte het de wetsdienaren de feestgangers van de locatie te verwijderen.
Tijdens deze actie constateerden de wetsdienaren dat de linker achter ruit van de politiebus aan diggelen was geslagen. Na de surveillance in de nabije omgeving te hebben opgevoerd, werden door het gemengd team de 14-jarige R.V., M.G. (13), S.M. (16) en de 18-jarige R.D. in de kraag gevat.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is het viertal na verhoor heengezonden.
De politie doet een dringend beroep op feestgangers en of personen die de lockdown uren overtreden, zich strikt te houden aan de covid-19 maatregelen. Indien de politie u betrapt op het aanbrengen van vernieling aan een dienstvoertuig, zijn de consequenties voor u. Hierbij zal u worden aangehouden en na gepleegde overleg met het Openbaar Ministerie op verdenking van vernieling in verzekering worden gesteld.

Dit bericht is afkomstig van Korps Politie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.