GFC NIEUWS- Een Franse buschauffeur is hersendood verklaard, nadat hij twee weken geleden door vier mensen ernstig werd mishandeld.

De chauffeur weigerde in de buurt van de stad Biarritz om de verdachten aan boord te laten omdat ze geen mondkapje droegen.

Een mondkapje is in het openbaar vervoer in Frankrijk verplicht. De 50-jarige chauffeur weigerde vier mensen dan ook de toegang tot de bus, toen zij zonder masker en geldig vervoersbewijs vlak bij Biarritz de bus wilden instappen.

De groep zou de chauffeur vervolgens ernstig hebben toegetakeld. Het slachtoffer werd buiten bewustzijn met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar hebben artsen hem afgelopen week hersendood verklaard. Hij wordt kunstmatig in leven gehouden.

Lokale media melden dat de politie de vier verdachten inmiddels heeft opgepakt.

Ook in San Francisco, VS, ging het afgelopen mis toen een buschauffeur werd mishandeld door een passagier, omdat hij ook weigerde om personen te vervoeren zonder mondkapjes.

De man vroeg de passagiers om hun mondkapjes op te doen. Toen ze weigerden, parkeerde hij de bus en droeg ze op om uit te stappen. Op een onbewaakt moment trok een van de passagiers een honkbalknuppel tevoorschijn en bracht de buschauffeur ettelijke slagen toe.

De chauffeur raakte zwaargewond en moest ook medisch behandeld worden. Hij is herstellende.

Het bericht Buschauffeurs ernstig mishandeld na weigeren passagiers zonder mondkapjes verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.