Een burger uit Nickerie laat Dagblad Suriname weten dat de Oost-Westverbinding (Nickerie-Paramaribo) bar slecht is, met name het gedeelte bij de afdamming. Hij vraagt zich af of de politici het district Nickerie alleen kennen tijdens de verkiezingsperiode. In Nickerie heeft de VHP vier zetels gehad. ‘Kennen ze Nickerie niet meer? Kunnen ze niet een keertje komen en de weg niet fatsoenlijk repareren?’ ‘Al is het een noodoplossing’. stelt de burger.

Hij geeft aan, dat mensen elke dag weer zoveel schade aan hun auto’s hebben. En vooral voor degene die de weg niet kennen, zal het veel erger zijn.

‘Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat men de ogen opent? Je hoort iedere keer dat de gelden op een andere manier besteedt worden, maar over Nickerie hoort men niets.’ Volgens de man is het een kwalijke zaak dat men niet meer naar Nickerie omkijkt. Hij wil een beroep doen op de regering, de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, maar ook op de districtscommissaris van Nickerie om te gaan kijken hoe de weg ervoor staat.

De minister van Openbare Werken, Nurmohamed, gaf tijdens een televisietoespraak een maand geleden aan dat de Oost-Westverbinding op de prioriteitenlijst staat, maar er wordt geduld van de samenleving gevraagd. Nurmohamed zei, dat de weg gemaakt zal worden, het is volgens hem nummer een op de lijst. Volgens de minister is de slechte staat van de weg te wijten aan het wanbeleid van de vorige regering. Ook stelt hij, dat de weg nog niet gemaakt kan worden, omdat de kas leeg is.

Het rehabiliteren van de Oost-Westverbinding zal zo’n 40 miljoen US dollars kosten volgens de minister. Nurmohamed liet weten, dat alle problemen langzaam opgelost zullen worden, dat is wat de regering beloofd heeft. Voorlopig zullen voedselpakketten en ook mensen die getroffen zijn door watersnood de voorkeur krijgen.

SK

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.