PARAMARIBO, 28 aug – Het uitbreidingsplan van de SLM wordt bedreigd door bureaucratie. Het parlement kan niet overgaan tot goedkeuring van een overeenkomst met Brazilië. Dit document over uitbreiding van onderlinge vliegdiensten is niet te vinden. Volgens Gerard Brunings, voorzitter van de bestuursraad, zou het document al bij het parlement moeten liggen.

Het is enige tijd terug opgestuurd voor behandeling. “Maar het document heeft het parlement nog niet bereikt. We gaan na waar het precies is vastgelopen”, zegt Brunings tegenover de Ware Tijd. Voor het parlement is er nog het traject van twee ministeries en de Staatsraad. Die moeten eerst bestuderen, becommentariëren en dan pas doorsturen. De kunst is nu dus uit te vinden waar de machine is gaan haperen. Het bedrijf moet zich nu inhouden.

Voorlopig wordt alleen gevlogen naar het Braziliaanse stadje Belem. Het uitbreidingsplan voorziet in vluchten naar nog drie steden in Noord-Brazilië. De Mid-Atlantische route wordt zo nog lucratiever. “Brazilianen hebben geen visum nodig om naar Nederland af te reizen. Dat is een potentiële lucratieve markt, die we nooit eerder hebben benut”, aldus Brunings. Door het oponthoud wordt de uitvoering nu met minimaal een jaar verschoven.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.