SIPALIWINI—Een delegatie van het Bureau Volkscontacten, afdeling Indiaanse Zaken, heeft onlangs een tweede werkbezoek gebracht aan het indiaanse dorp Alalapadoe. Het eerste bezoek aan dit dorp was in de maand november van het vorig jaar.

Ray Wolf, belast met de coördinatie voor Alalapadoe, bracht in herinnering dat de noden van het dorp tijdens het eerste bezoek in kaart zijn gebracht en de meest acute zaken zijn gerealiseerd. Tijdens dat bezoek mocht kapitein Jitashi en zijn bevolking onder meer levensmiddelen en landbouwmateriaal in ontvangst namen, terwijl de dorpelingen in december ook zijn voorzien van kerstpakketten.

Wolf zegt er blij mee te zijn dat de zeer slechte situatie waarin hij de bevolking tijdens het eerste bezoek aantrof, behoorlijk is verbeterd. Met kapitein Jitashi en zijn volk werden de reeds gerealiseerde zaken doorgenomen en de nog te realiseren weer in kaart gebracht. Waar Alalapadoe onder meer snel verandering in wil zien, is het herstel van de lange houten loopbrug. De brug staat namelijk op instorten en vormt een groot gevaar. Er zijn reeds kinderen vanaf gevallen en in de kreek terechtgekomen. “Wij willen niet dat er eerst doden vallen alvorens even oplossing komt”, klinkt het. Onderwijs, gezondheidszorg, goed drinkwater, communicatie en transport zijn andere belangrijke aandachtsgebieden.

Tussen kapitein Jitashi en Wolf zijn er wederom afspraken gemaakt die Wolf zal doorgeleiden naar president Desi Bouterse. De meeste dorpen in het Sipaliwinigebied hebben vanwege hun ligging te kampen met een tekort aan voedsel. De delegatie vertrok niet met lege handen naar het binnenland, maar bracht gelijk levensmiddelen en kleding en ander benodigd materiaal mee naar Alalapadoe. Het Bureau Volkscontacten ressorteert rechtstreeks onder president Bouterse.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.