Een bulldog die vorige maand een 5-jarige kleuter in het gezicht beet, is door een dierenasiel in Zwolle bij een ander gezin geplaatst. De voormalige eigenaar van bulldog Tiny is verbijsterd en vindt het een belachelijk besluit.

Dominique Dekker zat op een zondagochtend met zijn vrouw in bad terwijl zoon Dave (5) in bed lag te slapen. ‘Opeens zie ik Tiny de slaapkamer inlopen. Binnen vijf seconden hoorde ik hem grommen. Ik sprong uit bad, maar het was al te laat. De hond had mijn zoon vol in het gezicht gebeten’, herinnert Dominique zich het voorval volgens De Stentor.

De bulldog werd in de woonkamer opgesloten en Dave werd behandeld in het ziekenhuis. Dominique bracht hond Tiny na de heftige gebeurtenis naar het asiel, in de veronderstelling dat het beest zou worden ingeslapen.

Herplaatsing

Niets was minder waar. Het asiel heeft inmiddels gezorgd voor een herplaatsing. Volgens een woordvoerder is dat niet abnormaal. ‘Het is niet normaal dat een hond bijt, maar naar onze inschatting is het verantwoord dit dier te herplaatsen in een gezin zonder kinderen. Tiny is nu bij mensen die eerder een dergelijke hond hebben gehad.’ Voor de familie Dekker is het een rare zet. ‘Ik moet er niet aan denken dat er over een paar dagen in de krant staat dat deze hond een kind heeft aangevallen in het park.’

Het is nog afwachten hoe de littekens in het gezichtje van Dave zullen helen. Het jongetje heeft zijn vader gevraagd om een nieuwe hond, maar dat is geen optie. Dominique: ‘Ik ben er wel even klaar mee.’

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.