Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Buitenlandse werkarm Buza verder versterkt met nieuwe ambassadeurs

Met het oog op de versterking van de buitenlandse werkarm van het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er een 4-tal nieuwe ambassadeurs aangewezen en beëdigd door de president. Het gaat in deze om de volgende Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeurs: Sieglien Burleson, Patty Chen en Marciano Armaketo die respectievelijk zullen dienen te Brussel, Koninkrijk België, Beijing, Volksrepubliek China en te Havanna, Republiek Cuba. Chantal Elsenhout, die ook beëdigd is in de rol van ambassadeur in algemene dienst bij de CARICOM, zal vanuit Paramaribo opereren.

Het staatshoofd heeft tijdens zijn toespraak de nadruk gelegd op de bijzondere taken die bij dit ambt horen. Het werk is volgens de president gericht op de bevordering van de ontwikkelingsgerichte diplomatie en het aantrekken van buitenlandse investeringen om te helpen bij het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen. De ambassadeurs hebben een bijzondere verantwoordelijkheid wanneer het gaat om de participatie van de Surinaamse Diaspora aan de nationale ontwikkeling.

Het bevorderen van de toeristenstroom vanuit de landen van accreditatie naar Suriname is een voorname taak van de diplomaten. Zij zullen moeten zorg dragen voor versteviging van de bilaterale relatie met het ontvangend land op basis van Zuid-Zuid-, Noord-Zuid- en driehoekssamenwerking.

De nieuwbakken ambassadeurs zullen tenslotte de unieke kenmerken van Suriname moeten aanprijzen, waaronder onze vreedzame multiculturele samenleving, onze ongerepte natuur en bossen en onze kleurrijke biodiversiteit.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.