PARAMARIBO- Gerardus S. is vandaag op verdenking van oplichting aangehouden en ingesloten. Er zijn tot op dit moment drie aangiftes tegen hem gedaan maar de politie van de afdeling Fraude heeft zeer sterk het vermoeden dat deze man meer personen  tot zijn slachtoffers heeft gemaakt.

Gerardus  doet zich voor als jurist en verkoopt percelen. De slachtoffers worden door hem voorgehouden dat zij de percelen op basis van afbetaling bij hem mogen kopen nadat er een voorschot is betaald. Voorts nadat de slachtoffers alle geld voor de percelen hebben betaald  die worden over geschreven op hun naam.

Terwijl de slachtoffers bezig zijn met de afbetaling van de percelen neemt de verdachte een hypothecaire lening bij de bank met de percelen als onderpand. Hij lost de schuld bij de bank niet af waardoor de percelen door de bank geveild worden. De slachtoffers worden geen eigenaren van de percelen en  zijn  hun geld ook nog kwijt.

Een andere oplichtersstreek die de oplichter heeft uitgehaald is het als gevolmachtigde verkopen van twee percelen. Ook op basis van afbetaling. Nadat het af te lossen bedrag door zijn slachtoffers betaald was, liet hij met een notariële volmacht de percelen op zijn naam overschrijven. Hij nam vervolgens een forse lening bij een geldschieter met de percelen als onderpand en loste de schuld niet af. Die percelen zijn toen op de veiling beland.

Ook heeft hij iemand met behulp van leugentaal ertoe kunnen bewegen om hem een geldbedrag af te geven waarbij hij een cheque voor de persoon uitschreef die op een bepaalde datum bij een bank verzilvert kon worden. Toen de persoon  de cheque aan de bank aanbood bleek die ongedekt te zijn.

Andere slachtoffers van Gerardus S. worden opgeroepen om zo snel mogelijk contact te maken met de afdeling Fraude op het politiebureau Nieuwe Haven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.