GFC NIEUWSREDACTIE- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk van Suriname – die in hart en nieren sporter is – toonde zich volgens het Directoraat Volkscommunicatie zeer ingenomen en trots met de geleverde prestatie van Donnovan Wisse.

Hij weet als geen ander wat het betekent om een topprestatie neer te zetten, wordt aangehaald.

Om meer Surinaams talent op wereld niveau te laten presteren, is de regering bezig uit te werken hoe de Surinaamse sporter beter te waarderen, ondersteunen en begeleiden in hun streven naar het leveren van topprestaties.

Brunswijk heeft zich eraan gecommitteerd om ook de ontwikkeling van beleid op sportgebied nauw gade te slaan.

Wisse presenteerde vol trots zijn belt aan Brunswijk. Vol blijdschap deelde hij zijn ervaring met de vp. Middels een technical knock-out op 4 september werd Wisse uitgeroepen tot wereldkampioen kickbokser. Hiermee plaatste ook hij Suriname op de wereldkaart.

Earnie Enig die de top-sporter vergezelde, zei vol overtuiging dat Wisse de beste wereldkampioen is. Dat deze kampioen ondanks zijn Nederlandse nationaliteit zich trots voelt om zich de Surinaamse wereldkampioen te noemen. ‘Hij zal ons trotser maken en wij als Surinamers moeten het koesteren en beseffen dat het om een wereldkampioen gaat”, waren Enig zijn woorden.

Wisse zal zijn titel verdedigen in januari 2022.

Brunswijk feliciteerde de topsporter met zijn behaalde mijlpaal en wenste hem nog meer succes toe.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.