PARAMARIBO, 15 aug – Marrons in Suriname moeten een hecht politiek blok vormen. Dit heeft de politieke partij Abop van Ronnie Brunswijk zich heilig ten doen gesteld. Bij de verkiezingen van 2015 moeten zoveel mogelijk parlementszetels in de wacht worden gesleept. Verzoening met oud-partner BEP maakt deel uit van de strategie. Maar de partij van ex-minister Celsius Waterberg zit niet te springen.

Er zal heel wat moeten gebeuren eer deze nog invloedrijke partij wil samenwerken. “Ik ben er geen voorstander van samen te werken met andere partijen die in de politiek stappen en denken in termen van eigen belang”, zegt BEP-parlementariër Ronnie Asabina tegenover de Times of Suriname. Het is toch de nasmaak van jaren samenwerken met Abop. De twee partijen gingen zo’n twee jaar terug definitief uiteen na meerdere meningsverschillen.

Brunswijk en Abop geloven toch in verzoening en het ‘sluiten van de gelederen’. Marrons moeten zich scharen achter het grotere belang. “Het etnische is nog steeds de basis, maar we gaan de partij openstellen voor anderen. Dat zal in oktober en november duidelijk zijn”, zegt Abop-parlementariër Marinus Bee. Brunswijk zelf zegt ook een keer president te willen worden. Een ‘stevige’ basis in het parlement kan altijd helpen de ambitie ook waar te maken.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.